sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Oireet tulevat … sittenkin

Hieman jännittyneenä, mutta toisaalta varsin rentona, odottelin millaisia vaikutuksia hoidoista tulee. Ensimmäisen hoidon jälkeen selvisin ne pari kortisonin huuruista päivää todella hyvin. Olo oli mahtava, olin virkeä ja jaksoin. Niinhän sitä vähän lupailtiinkin. Ainoat oireet olivat pieni nipistely mahassa siitä kortisonista johtuen ja kielen pieni tunnottomuus ja makuaistin kärsiminen. Kaikki maistui jotenkin samalta. Harmi, sillä olimme hyödyntämässä koira-vapaata iltaa ja menossa ulos syömään koko porukka. No sama se.

Olo oli kyllä niin loistava, etten oikeastaan osannut nähdä tai kuvitella, että minä edes tulisin kovin kipeäksi tai pahoinvoivaksi niistä hoidoista. Omahoitaja oli kyllä varoittanut monen todenneen ollensa aivan terve ja tulleensa sairaaksi sitten niistä hoidoista. Juu, en minä. Kuinka tyhmä sitä sitten voikaan olla ja vähän tietää. Luulo ei ole tiedon väärti, ei tässäkään tapauksessa.



Kortisonikuuri loppui aikanaan. Toisena hoidon jälkeisenä päivänä oli enää aamutabletti. Kyllähän se päivä siinä meni ihan hyvin. Seuraavana aamuna alkoikin ja hieman väsyttää ja tuntua kökköiseltä. Sellainen olo, kuin olisi flunssa tulossa. Vähän kurkussa kipeyttä ja karheutta ja väsyttää. Illalla oli se sovittu ruokailu ulkona. Olo kävi koko ajan tukalemmaksi. Ei oikein huvittanut jutella, kun kurkki oli kipeä. Suuta alkoi myös kuivata enemmän ja enmmän. Kipuja alkoi olla vähän joka puolella. Jaloissa ja käsissä oli kihelmöintiä. Koko kropassa meni ristiin rastiin kipuimpulsseja.

Sitten alkoivat kunnon kivut ja säryt. Koko kropassa oli epämääräisiä särkyjä ja puutumisia. Suu kuivui. Kurkku oli koko ajan kipeämpi ja olo oli kuin pahimmassa flunssassa. Ilman helpottavaa kuumetta. Se olikin ainoa hyvä asia, että kuume pysyi poissa. En ole aiemmin kokenut niin kokonaisvaltaista kipua ja särkyä. Olin odottanut sitä “krapulanomaista” pahoinvointia, mutta tämä oli jotain aivan muuta. Minulla ei ollut huono oli. Minua sattui. Koko ajan ja joka paikkaan. En ole koskaan kärsinyt suonenvedoista, nyt oli jalka koko ajan siinä hilkulla. En voinut nukkua, en voinut olla ylhäällä enkä voinut muuta kuin yrittää vain olla.

Jossain vaiheessa yötä vihdoin muistin oma hoitajan viimeisen neuvon. “Ota sitten sitä buranaa, ihan turha kärvistellä.” Otin. Auttoi sen verran, että sain vähän nukuttua. Seuraava päivä oli jo parempi. Oireet olivat ja pysyivät, mutta huomattavasti lievempinä. Pystyin jopa lähtemään mukaan aloittamaan remontin tekemistä uudessa kodissa. Tosin, taisin ottaa huilivuoroja muidenkin edestä.

Päivien edetessä omakin olo helpottui hieman lisää. Mutta…ei se enää täysin hyväksi tullut. Tässähän on toki vielä kaksi viikkoa seuraavaan hoitoon ja olo toki saattaa parantua vielä paljonkin, mutta jo nyt pelkään taas tulevia oireita. Päälle on jäänyt pieni kökköisyys ja lievä kurkun kipu. Lisäksi toinen jalka pistelee ja puutuu enemmän kuin toinen. Kieli on hieman tunnoton, vähän sama fiilis kuin jos on juonut liian kuumaa ja kieli on jonkin aikaa arkana. Nyt on vain koko ajan arkana ja puutuneena. Lisäksi olen saanut kroonisen mahakivun. Joskus se vihloo kovemmin, ja silloin piti maata keskellä laittaa sielä remontin keskellä, vaikka suurimman osan aikaa se maha vain on tasaisesti kipeänä. Syömisestä vatsa ei pidä, sen jälkeen tulee vihlomisia.

Bonuksena sain jotain silmääni. Oikea silmä turvoksissa, aivan kuin silmätulehduksen jäljiltä. Hieman rauhoittui yön aikana, mutta oli vieä aamulla kuitenkin arka. Jotenka aloitinkin aamun soittamalla Meilahteen ja tarkistin, pitääkö tulla näyttämään nyt vai vasta jos tulee kuume. Vasta sitten kun tulee kume. Sopii minulle. Ei muuta kuin remonttikamat taas kasaan ja uudelle kämpälle hommailemaan. Tai makaamaan lattialle.


Olen myös väsynyt. En sillain, että pitäisi nukkua, mutta uupunut. Tarvitsen taukoja hommailuun. Huono homma, sillä se työremontti on vielä hieman kesken. Ei huvittaisi venyttää sitä yhtään enempää kuin nyt on jo joutunut tekemään. Sitä omaa uuden kodin remontti voi sitten tehdä hieman rennommalla aikataululla. Kaikesta huonost olosta huolimatta olen siis jossian määrin toimintakykyinen. Vaikka en siten kuin kuvittelin, täytynee olla melko tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti