maanantai 24. marraskuuta 2014

Ei voi olla totta!!

Tämä ei nyt kuulkaa suju!

Eihän tästä ole kuin vuorokausi, kun tsemppasin itseäni oireista huolimatta normaaliin toimintaan.  Tämä vikko piti olla pyhitetty hieman työasioille, pikkumaalauksille ja pakkaamiselle. Muutto on ensi lauantaina.

Sen sijaan otin toisen pikku-pikku visiitin Meilahteen. Kuume nousi eilen illalla ja taas oli edessä lähtö poliklinikalle. Tuttu syteemi. Sänkyyn, verikokeet ja tippa. Anna pissanäyte. Tällä kertaa ei tarvinnut enää kysyä purkin käyttöohjetta. Keuhkokuvat. Vähän ajan kuluttua tuli antibioottitippa. Haloo valkosolujen jumalat, missä luuraatte??

Ja mikä olo? Aivan hirveä. On taas se täydellinen kuume-flunssa-fiilis. Jalkapohjat on niin kipeät, että kävely on todella tuskaa. Sormenpäät ovat arat, mistään ei tee mieli ottaa kiinni.

Ja mitä tuli tulokseksi? Ei mitään. Samaa kuin viimeksi. Onni siis, että ei mitään erityistä bakteeria tai muuta hoidettavaa tulehdusta. Kuumekin hieman laski. Kävi jo sairaalavisiitin aikana jopa alle 37. Sisään mennessä ne neutrofiilit olivat taas jossain tiellä tietymättömillä, ei voitu laskea. Mutta Neulasta rokote alkoi tehdä työtään, aamun verikokeessa neutrofiilit olivat jo yli 1,1.  Viimeksi tuo arvon saaminen 1:n tasolle oli ehto kotiin pääsylle. Muista arvoista voi vain todeta, että onpa hyvässä kunnossa; verenpaine ihanteellinen 119/78, syke kuumeiselle hyvä 72, aamusokeri verestä 4,4 ja happisaturaatio 98. Ei kyllä lohduta.

Joten tällä kertaa tuli pikavisiitti; kuume niin vähäistä (37,2), neutrofiilit turvallisella tasolla eli omaa puolustuskykyä löytyy ja mitään eritystä ei löydy eli kotiin seuraavana päivänä. Mukana ohjeet; jos kuumeilu jatkuu useamman päivän (pienestä kuumeilusta ei tarvitse välittää) tai tulee kuumepiikki tai joitain muita uusia oireita, niin takaisin Meilahteen. Kotiin siis sohvalle apteekista haetun  7 päivän antibioottikuurin kanssa. Tuon neutrofiilitason vuoksi lääkäri sanoi, että on ihan turvallista päästää kotiin suun kautta otettavan antibiootin kanssa. Muut säryt ja kivut on vain kestettävä, nyt ei saa ottaa mitään särkylääkettä, jotta kuumepiikki varmasti erottuu. Kärsitään sitten.

Joten olen perustanut leirin sohvalle. Ja olen oikeasti todella kipeä. Olohuoneessa on minun leirini lisäksi 40, toistaiseksi tyhjää, muuttolaatikkoa.  Minulla ei ole mitään asiaa, eikä myöskään erityisiä haluja tai voimia, tehdä mitään remontin tai muuttamisen eteen. Onneksi on olemassa Sisko, ja Siskolla mahdollisuus järjesteää aikaa. On sitten joku täyttämässä niitä laatikoita.  Huvittavaa on, että noin viikko juuri ennen toista hoitoa sitten mielessä kävi ajatus kevyestä vitosen lenkistä… Kuumehoureessa olin varmaan silloinkin. Saa nähdä, milloin pääsen oikeasti pohtimaan sitä liikuntaa.

Nyt olen siis vain nukunut ja katsonut telkkaria. Mielenkiintoisia ohjelmia keskellä päivää… En ole kuitenkaan ihan täysin levollinen. Kuume on sahannut pitkin päivää 37,3 ja 37,8 välillä. Tuo alkaa kyllä taas kuulostaa kuumepiikiltä, mutta katson nyt hieman aikaa alkaako taas laskea. Vaikka tämä nyt näyttää olevan minun kohdallani syöpähoitojen rutiinia, niin vieläkin sitä on vaikea niellä. Varsinkin, kun olo vaihtelee niin radikaalisti laidasta toideen. Pää ei yksinkertaisesti pysy perässä eikä oikein myönnä kuinka kipeksi voi hoidoista tulla.


Seuraavaksi taas kuumemittari kainaloon ja tilanteen tarkistus. Nyt on jonkin aikaa ollut 37.7. Jos ei ala kohta laskea, niin sitten vain taas Meikkuun suorittamaan rutiineja. Tunnen siellä poliklinikalla paikat jo aika hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti