torstai 16. lokakuuta 2014

Rikottu lupaus no1

Taisin jossain vaiheessa lupailla, että teen “seuravan viikon aikana” itselleni treeniohjelmaa tulevaa varten. Siis sitä tulevaa, kun taas voi juosta ja kuntoilla kunnolla.  Nyt sitten rikon tuon lupauksen. Tai no jos tarkkoja ollaan, olen jo rikkonut sen jonkin aikaa sitten.







En oikein tiedä, miksi suhtaudun niin ristiriitaisesti tähän sairastamiseen. Olen melko normaali, perusterveellä älyllä varustettu yksilö. Ja silti teen joka päivä aivan älyttömiä päätelmiä ilman minkäänlaista logiikka. Tuo urheilu on tässä suhteessa ihan siinä kärkisijoille, etten sanoisi jopa ykkösenä. Jos olen ollut koko ajan, siis jo ennen Tuomiota, ollut varautunut sytostaattihoitoihin, niin miten kuvittelin ylläpitäväni jotain säännöllistä treeniohjelmaa? En ihan tullut ajatelleeksi asiaa loppuun asti. Joten nyt on aika ottaa pieni suunnanmuutos.

Ei, en aio luopua ajatuksesta, että urheilisin. Ja tiedän jo etukäteen, että sitä kävelyä tullaan suosittelemaan…Ei nyt kyllä ihan sitä, mitä itsellä on mielessä. Mitäs sitä sitten keksisi? En todellakaan tiedä. Tästä ei ole kokemusta. Minulla ei ole mitään hajuakaan, miten syöpähoitoja läpikäyvä henkilö voi kuntoilla. Tosin, minulla on pieni aavistus, että ne ei kuntoile.

Korjattu suunnitelma on siis: liiku niin paljon kun pystyt ennen kuin hoidot alkaa. Ei tiukkaa suunnitelmaa; jumppaa ja lenkkiä fiiliksen ja muun ajankäytön mukaan. Kappas, siinähän se. Mahtisuunnitelma. Pieni realitycheck tässä välissä on tarpeen; en ole muista syistä (yhdistelmä kilpparista ja fyysisesti raskaasti työstä) johtuen lenkkeillyt tai tehnyt muutakaan edes ennen leikkausta vähään aikaan. Ja nyt on vain toivuttu. En siis odota mitään riemukkaita hikiviikkoja. Varsinkaan tämän päivän ensimmäisen jumpan perusteella.






Luin tuossa jonkin aikaa sitten vastaanotolla istuessani jotain vanhaa KuntoPlus numeroa. Ja siinä oli minusta aika mukava CrossFit ohjelma. Otinpa sen talteen ja nyt kun leikkauksesta on toivuttu riittävästi, päätin kokeilla sitä. Koko ohjelma sisältää kaksi eri treeniä, tehdään vuoropäivinä. Kummassakin treenissä on kolme eri settiä, setissä 3-4 liikettä. Jokainen setti tehdään kolme kertaa läpi ennen siirtymistä seuraavaan. Helppoa kotona tehtävää, sillä apuvälineinä kahvakuula ja käsipainot. Olipa hyvä, että tein ensimmäisen kerran hieman helpotettuna. . . 

Mutta tuntuu silti hyvältä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti