tiistai 30. syyskuuta 2014

Hieman fiilistelyä

Jep jep. Asiat eivät todellakaan mene kuten kuvittelee. Jostain syystä oletin olevani jokseenkin alavireinen leikkauksen jälkeen. Tästä alkaa kuitenkin kahden viikon odotus ennen lopullista tuomiota. Mutta kun ei. Olo on itse  asiassa…normaali! Ja hieman yllättäen, toipuminen on alkanut nopeammin kuin kuvittelin. Jopa niin, että nyt tuntuu tyhmältä olla seuraavat kaksi viikkoa sairaslomalla.

En siis näköjään osaa murehtia, en ajattele syöpää koko ajan ja muutenkin pää pyörii enemmän tavallisten jokapäiväisten asioiden ympärillä. Olisiko kuitenkin niin, että kun varsinainen syöpäkasvain on poistettu, niin mieli ottaa sen nyt hoidettuna. Mene ja tiedä. Mystistä, vähän niin kuin kaikki muukin tässä jutussa. Ja silloin kun leikkauksen jälkeen olin väsynyt – tuntui, että se ei vähällä lähde. Niin vaan kuitenkin lähti.

Jotenka, kun päässä alkaa pyörimään tavalliset asiat, niin ensimmäisena näiden asioiden joukossa on – juokseminen! Juu, olen realisti enkä kuvittele kirmaaavani lenkille kahden viikon sairasloman jälkeen. Tai no, voi olla, että juoksentelen sitä kevyttä vitosta. Mutta hieman on alkanut pohdituttamaan, että milloinkahan sitä voisi tosissaan taas juosta.

Tässä välissä on ihan hyvä ottaa pieni reality check; juokseminenhan ei siis ole ollut pannassa syövän vuoksi. Miten voisikaan, kun koko syöpä havaittiin vasta jonkin aikaa sitten. Urheiluni on ollut hyllytettynä kilpirauhasen vuoksi. Kun hoito ei ole vieä ollut tasapainossa, niin kroppa ei oikein kestä kunnolla fyysistä rasitusta eikä ainakaan palaudu siitä kunnolla. Mutta kuten aiemmin todettu, jospa nämä oireet ovat hieman kietoutuneet, niin kyllähän tämä on ensimmäinen askel lopulliseen paranemiseen. Onhan?

Olen siis päättänyt, että seuravan viikon aikana teen itselleni Pitkän Tähtäimen Suunnitelman juoksemista varten. Ensisijaisesti se tulee tähtäämään puolimaratonin juoksemiseen ja siitä sitten vielä sen yhden maratonin juoksuun. Oletan, että suunnitelma alkaa melko nollasta ja sitä joutuu varmaankin korjaamaan matkan varrella, riippuen tulevista hoidoista.




Mutta ensimmäinen fiilistely asian suhteen on tehty. Koska myös tuo selkä meni, olen joutunut makailemaan enemmän kuin olisi leikkauksen jälkeen tarkoitus. Joten otin käyttöön kompressiosukat. Olen näitä käyttänyt pitkillä lenkeillä ja aina tykännyt kovasti. Toimivat myös nyt, kun tulee hieman normaalia enemmän viettyä aikaa sohvan pohjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti