perjantai 9. lokakuuta 2015

Elämä menee eteenpäin - sittenkin!

Jossain vaiheessa epäilin, että en ehkä huomaakaan mitään edistystä missään. Ja sitten vain joku kaunis päivä totean jonkin asian liikahtaneen eteenpäin. Aavistus oli täysin oikea. Eikä se mikään aavistus ollut. Niinhän ihmisille tuppaa käymään kaikkien asioiden kanssa. Harvoin on mitään sellaista muutosta, minkä huomaisi kuin sormia näpäyttämällä. Tai no, varmaan niitäkin löytyy, mutta en viitsi nyt sellaisia alkaa kaivelemaan.

Olo on sen erran kökkö edelleen koko ajan, että en ole edes miettinyt mitään edistystä missään. Olen vellonut tässä väsymyksessä ja pienessä huonossa olossa päivästä toiseen. Minusta on aivan ymmärrettävää, että huumori alkaa loppua. Se hiipuu samaa tahtia kuin tsemppitahto jokapäiväisten töiden suorittamiseen. On päiviä, että tekisi mieli vain vetää peitto korville ja nukkua. Ja sitten vielä vähän nukkua ja nukkua. Näin ei toistaiseksi ole vielä tapahtunut muutamia päiväunia lukuunottamatta.

Olen sinnikkäästi yrittänyt pitää kiinni liikunnasta. Siinä vaiheessa kun aloittelin kuntoilua, kuvittelin pääseväni tilaan, jossa toteutan ennalta suunniteltua ja tarkoin harkittua ohjelmaa. Ja siitä sitten näkee heti ja selkeästi, miten edistyy. Ja tietenkin sitä edistystä tapahtuisi tasaisen tappavaan tahtiin, kun on ohjelma, mitä noudattaa. Juu, ei näin. Edelleen mennään fiilispohjalla.



Rytmiä ja säännöllisyyttä on tuonut nuoruuden harrastuksen uudelleen aloitus. Kaksi kertaa viikossa voimisteluharjoitukset. Ja tiedoksi niille, jotka nyt mielessään näkevät taiturimaisia suorituksia jollakin välineellä, että kyse on ihan perinteisestä naisvoimistelusta. Akrobatiat voi unohtaa. Mutta tuokin liikunta tuntuu ja on huonoina päivinä jopa varsin raskasta. Voisiko tästä joku loogisesti ajatteleva päätellä, että vielä ei kannata rehkiä sen juoksemisen kanssa ihan ylenmääräisesti? Taisin jossain vaiheessa mainita sen miekkailun… Ihan kiva kokeilu, mutta ei juuri nyt. Suoraan sanottuna kalpa osui sen verran suein leikkausarpeen, että aloin aristella. Lisäksi suojuksen pitäminen, siis silmäristikon, häiritsi sen verran, että sain melkoiset pahoinvoinnit. Katsotaan sitä uudestaan sitten, kun olo on parempi. Mutta tämä lenkkeily sitten. Muistaakseni hehkutin jossain vaiheessa aloittavani syyskuusta, ja sittemmin lokakuusta, säännölliset lenkit. Toistan sen, mitä on todettu aiemminkin; myönnytyksiä voi tehdä, mutta periksi ei anneta. Joten se siitä säännöllisyydestä, mutta satunnaisesta juoksentelusta olen pitänyt kiinni. Kuin myös satunnaisista aamu- tai muista jumpista.



Ja sitten teinkin havainnon. Kesken kaiken kiroilemisen ja huonon olon. Olen siirtynyt kolme kilometrin lenkeistä viiden kilometrin lenkkeihin. Ja sen saan suoritettua jopa hieman huonompanakin päivänä. En vieläkään kyllä sanoisi, että lenkki sujuu täysin tyylipuhtaasti. Mutta nyt tuo vitosen lenkki alkaa kuitenkin tuntua siltä normaalilta. Se kolmen kilometrin lenkki on siis jänyt vain siihen aamuhölköttelyyn. Ja ne hieman paremmat päivät sitten. Kyllä! Olen nyt pari kertaa hölkötellyt läpi yhdeksän kilometrin lenkin. Näytti olevan tekniikkalaji. Korvissa soi Miehen aikoinaan toteama totuus: ei se matka tapa, vaan vauhti. Ja Kaverin muistutus pitää syke riittävän alhaalla. Joten hyvin rauhallista ja tasaista hölköttelyä ja pysähdys kun Koiralla tarve merkata, siis varsin usein, ja kappas. Lenkkihän sujui aivan mallikkaasti.


Näistä pienistä havainnoista on se ilo revittävä. Olo kun ei tisessään ole kovin lohdullinen. Nyt on tulossa kyllä jotain merkillistä. Olen menossa ensimmäistä kertaa hiusten lähdön jälkene kampaajalle. Outo ajatus. Olen ollut sillä mielellä, että kaikesta, mikä vähänkin kasvaa, pidän kiinni kynsin hampain. Mutta kyllähän tässä jotain siistimistä on tehtävä. Tämänkin voinen lisätä edistyneiden asioiden listaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti